Уряд спростив імпорт комплектуючих для військової техніки

зброя,війна,зсу,українська

Кабінет міністрів спростив імпорт комплектуючих для військової техніки: тепер її зможуть ремонтувати на будь-якому підприємстві з відповідними потужностями.

Як ідеться в повідомленні Мінекономіки, компоненти військової техніки постачатимуться в Україну за спрощеною процедурою – без дозволу Державної служби експортного контролю. Ідеться про імпорт спеціально призначених чи модифікованих до військового використання компонентів.

"До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю, ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. У тому числі йдеться про комплектуючі для бронетехніки та спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів", – розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що спрощення процесу суттєво посилить спроможності тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців.

Дозвільний порядок зберігається для імпорту товарів, про міжнародні передачі (імпорт) яких Україною подається звітність до міжнародних організацій, та для імпорту товарів, які можуть бути використані в терористичних цілях та обіг яких на території України обмежений законодавством.